Pokreni projekt

Želite li voditi projekt preko Društva znanost.org?

ZAŠTO?

Društvo znanost.org omogućava svim zainteresiranim pojedincima samostalno vođenje projekta. Projekti mogu biti  iz širokog spektra znanosti, obrazovanja, ali i ostalih područja. Podržavamo svaku kreativnu inicijativu koja potiče  uspostavu obrazovanja, znanja i vještine kao temeljne vrijednosti društva.

KAKO?

Svaki projekt ima svog voditelja koji samostalno vodi projekt, po mogućnosti, ali ne i nužno,  u sinergiji s ostalim projektima. Voditelj projekta ne mora biti član Društva. Društvo pruža projektu pravnu osobnost, Web i IT infrastrukturu, umrežavanje sa srodnim projektima i ljudima, svoja znanja i iskustva, te mogućnost početnih financijskih sredstava u skladu s trenutnim mogućnostima Društva.

Da bi projekt bio prihvaćen od strane Društva znanost.org, potencijalni voditelj prijavljuje projekt ispunjavanjem obrasca za prijavu projekta Vijeću za projekte. Vijeće zatim provodi evaluacijski postupak u kojem, po potrebi, članovi Vijeća mogu svojim znanjima i iskustvima  pomoći da se projekt što bolje strukturira kako bi mogao biti provediv i kompetitivan kod natječaja za financiranja. Nakon prihvaćanja projekta, utvrđuje se projektni dokument s pravima i obvezama i  koji predstavlja ugovor između Društva znanost.org i voditelja projekta. Na taj način, rad Društva se temelji na modularnoj strukturi projekata gdje voditelj svakog projekta ima vrlo visoku samostalnost, ali i odgovornost s pravima i obvezama koji se utvrđeni u projektnom dokumentu.

 

Prijavni obrazac